open-navfaktor-logo
search
Golijada u Banjoj Luci
Šokantan start utakmice ipak završio prvim trijumfom Borca
Fudbaleri Borac stigli su do prve ovosezonske pobjede nakon što su na svom terenu s 4:3 u meču sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Radnik.
29.08.2021. u 20:54
get url
text

Na samom početku susreta gosti su naprosto šokirali aktuelnog pravaka naše zemlje. Igrala se druga minuta kada je Bojan Marković zatresao mrežu svog imenjaka Pavlovića.

Samo što su Banjalučani krenuli s centra izgubili su posjed lopte, a Bojan Marković je drugim put u šezdesetak sekundi pogodio mrežu tima koji ga je nedavno poslao na posudbu u redove kluba iz Bijeljine. Asistent kod oba gola Radnika bio je Đorđe Pantelić.

VEZANI TEKST - TOK UTAKMICA / Posušje - Zrinjski 0:0, Borac - Radnik 4:3, Željezničar - Sloboda 1:1

Skoro dobrih 20 minuta bilo je potrebno fudbalerima Borca da se oporave od šoka s početka utakmice. U 21. minuri Đorđe Ćosić je smanjio prednost Semberaca na 2:1, uz ne baš najbolju intervenciju gostujućeg čuvara mreže Azura Aljkanovića.

Nakon što su smanjili vodstvo, izabranici Nemanje Miljanovića krenuli su još ofanzivnije ka golu gostiju. Sve je rezultiralo izjednačujućim golom kapitena Borca Stojana Vranješa u 32. minuti susreta.

Do totalnog preokreta Banjalučani, koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva već promijenili dva trenera (Marko Maksimović i Zoran Milinković op.a), pogodio je Goran Zakarić u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

U drugom poluvremenu viđena su još dva pogotka, po jedan na obje strane.

Vranješ je u 62. minuti bio siguran izvođač najstrožije kazne koju je minut ranije skrivio Pantelić nakon igranja rukom.

Konačnih 4:3 postavio je Nikola Gajić u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Borac je tako stigao do prve ovosezonske pobjede kojom je Radnika ostavio na dnu tabele. Nakon reprezentativne pauze Banjlučanima slijedi gostovanje na Tušnju protiv Slobode, dok će Radnik biti domaćin Tuzla Cityju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.