open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za Ligu prvaka
Šokantan poraz ekipe selektora BiH, Čampara sa Splitom u polufinalu
Belgijski Belfius Mons doživio je šokantan poraz u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.
13.09.2021. u 22:08
get url
text

Ekipa koju sa klupe predvodi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić poražena je od Leidena sa 76:74.

Mons je tokom većeg dijela meča imao prednost, a tokom treće dionice susreta belgijski sastav je vodio sa 52:40. Ipak, košarkaši Leidena su u posljednje dvije minute uspjeli utakmicu vratiti u totalni egal, a potom i stigao do prednosti.

Tri sekunde prije kraja Mons je stigao do izjednačenja (74:74), ali je odbrana zakazala u posljednjem napadu Leidena i nizozemski tim je doslovno u zadnjim sekundama postigao koš za pobjedu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je košarkaš nizozemskog tima Asbjoern Midtgaard sa 22 poena, dok je njegov saigrač Worthy de Jong zabio poen manje.

Marcus Tyus sa 21 poenom bio je prvo ime belgijskog tima. Bh. reprezentativac Ajdin Penava dao je 14 poena, dok je Muhamed Pašalić postigao šest koševa.

Leiden će u polufinalu igrati protiv Tsmoki Minska, a u ovu fazu se plasirao i Split nakon pobjede kiparski AEK-om 65:50. Naš Sani Čampara ubacio je devet poena za Splićane, a upisao je tri skoka i četiri asistencije.

Naredni protivnik Splićana bit će Fribourg Olympic.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.