open-navfaktor-logo
search
Teška povreda
Šok za Liverpool: Van Dijka očekuje višemjesečna pauza
Jedan od najboljih stopera na svijetu, Virgil van Dijk, danas je zamijenjen u 11. minuti gradskog derbija protiv Evertona (2:2).
17.10.2020. u 21:53
get url
text

Nizozemskog defanzivac, koji je prije nekoliko svoju selekciju kao kapiten predvodio na Bilinom polju kao kapiten u duelu protiv Zmajeva, povrijedio je Jordan Pickford.

VEZANI TEKST - Pickford žestoko startovao na Van Dijka, Nizozemac zamijenjen

Čuvar mreže Evertona i engleske reprezentacije žestoko je startovao na Nizozemca, kojeg je Jurgen Klopp ubrzo morao zamijeniti.

Iz bolnice u Liverpoolu nisu stigle dobre vijesti za anktuelnog prvaka Engleske. Naime, Van Dijka, koji je bolnicu napustio na štakama, piše Liverpool Echo.

Ipak, beIn Sports javlja kako bi Nizozemac mogao s terena odustvovati između sedam i osam mjeseci, a prve nepotvrđene informacije govore da je doživio povredu prednjih križnih ligamenata koljena.

I ostali poznatiji mediji s Otoka navode da iskusnog defanzivca zasigurno očekuje više mjesečna pauza. Pojedini navode kako će oporavak trajati najmanje šest mjeseci, dok je i onih koji kažu bi mogao potrajati i tri mjeseca duže.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.