open-navfaktor-logo
search
Ostavke pljušte
Šok za Duljevićev Dynamo nakon poraza od Fürtha
Kao jedan od glavnih razloga ostavke njemački list Kicker navodi neslaganje unutar samog predsjedništva po pitanju generalnog direktora Ralfa Mingea
01.10.2018. u 12:37
get url
text
Andreas Ritter

Fudbaleri Dynamo Dresdena jučer su u 8. kolu 2. Bundeslige upisali četvrti ovosezonski poraz. Ekipa našeg Harisa Duljevića poražena je s 1:0, i to na domaćem terenu. Bolji od Dresdena bio je Greuther Fürth.

Četvrti ovosezonski poraz uz isto toliko pobjeda kao da je bio okidač za ostavku dobrog dijela klupskog predsjedništva predvođenog predsjednikom Andreasom Ritterom.

Kao jedan od glavnih razloga ostavke njemački list Kicker navodi neslaganje unutar samog predsjedništva po pitanju generalnog direktora Ralfa Mingea.

Osim predsjednika Rittera ostavke su podnijeli potpredsjednici Diana Schatin i Michael Winkler, a pored njih svojih pozicija su se odrekli Andre Gasch, Klemens Rasel i Michael Walter.

Navijači su također iskazali svoje nezadovoljstvo prema klupskom rukovodstvu, a bivšem predsjedniku Ritteru zamjeraju što se igrao sa klupskom legendom i sadašnjim generalnim direktorom Ralfom Mingeom. Najvatreniji navijači Dresdena važe za jednu od najopansijih grupa njemačkih ultrasa, a sada već bivšem predsjedniku zamjeraju iznošenje laži.

- Vaše laži su kao kredit. U njima uživate sada, a za njih će te platiti kasnije - napisali su Dynamovi Ultrasi na paroli koja su podigli na utakmici protiv Fürtha.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.