open-navfaktor-logo
search
Ugrožena manifestacija
Šok na Floridi: Brazilac pozitivan na koronavirus, bio u kontaktu sa ostalim UFC borcima
Ronaldo Souza Jacare (40), brazilski MMA borac, bio je pozitivan na testu za korona virus uoči večerašnje planirane borbe na UFC-u 249 u Jacksonvilleu na Floridi.
09.05.2020. u 11:13
get url
text

Rezultate je saznao nakon što je odradio službeno vaganje i sučeljavanje s Uriahom Hallom (35), doduše, na distanci i pod maskama i rukavicama (jedini od svih boraca u programu).

Brazilski veteran možda je doveo cijeli UFC 249 program u probleme, kao i za preostale dvije priredbe planirane u Jacksonvilleu. On je odmah pri dolasku u Jacksonville obavijestio nadležne da ima jednu oboljelu osobu u porodici, no on je bio asimptomatičan.

On i još dvojica njegovih trenera su odmah testirani, a dok su se čekali rezultati odradio je vaganje i sučeljavanje (s dva metra udaljenosti) sa svojim protivnikom. Tokom boravka u hotelu, svi navedeni nosili su zaštitnu masku i rukavice.

No, Jacare je očito bio u kontaktu i sa ostalim borcima. Na Instagramu Fabricija Werduma pojavila se kratka snimka na kojoj se vidi kako je došao u bliski susret sa Jacareom u predvorju hotela. Pretpostavlje se kako se to dogodilo jučer, dok su borci čekali svoj red za vaganje.

Werdum je snimku uklonio sa svog Instagrama, no neko od fanova je istu već spremio te se ona pojavila na internetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.