open-navfaktor-logo
search
Kolegij SDA
Softić: Odbacujem Čamparine optužbe, on želi raspravu o pitanjima do kojih je njemu stalo
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Safet Softić je uoči današnje sjednice Kolegija te stranke prokomentirao ostavku Aljoše Čampare na mjesto u Predsjedništvu SDA kao njegov individualni čin.
14.09.2020. u 15:21
get url
text

- Čampara je to uradio zbog svojih razloga. Ono što mogu komentirati jeste to da ostavka nije podnesena na članstvo u stranci nego na funkcije u stranci. Drugo što mi je privuklo pažnju je da ostavka nije neopoziva. Ja pretpostavljam da Čampara sa ovom ostavkom želi da ishodi raspravu o određenim pitanjima do kojih je njemu stalo, tako da vidjet ćemo kako će se to dalje razvijati – kazao je Softić.

Prokomentirao je Softić i optužbe Čampare na račun stranke i politike koju ona provodi, odnosno optužbe na račun nepotizma i korupcije.

- Odbacujem, naravno, te optužbe. To su stvari koje apsolutno ne stoje. Svaka stranka ima probleme, između ostalog i sa ovim zlom, ali ne mislim da je to što se tiče SDA u toj mjeri prisutno i da se stranka ne bori protiv toga – izjavio je Softić.

Čampara, dodaje, neće prisustvovati današnjoj sjednici Kolegija jer nije član tog stranačkog tijela, ali pretpostavlja da će doći na sjednicu Predsjedništva ili Glavnog odbora na kojoj će obrazložiti tu odluku.

- Ona nije neopoziva i pretpostavljam da će se o njoj voditi rasprava i glasati – izjavio je Softić.

SDA će se, smatra on, potruditi da sačuva svakog čovjeka, ali je ostavka, naglašava, individualni čin i svako o tome odlučuje na način na koji misli da treba.

Čampara je, bar u onom što je objavio na svom Facebook profilu, napisao: "Ovim putem Vas informišem o tome da podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA)..."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.