open-navfaktor-logo
search
Član IOFSBiH
Sofrenić optužio Begića da blokira izbor Peteva, ali tvrdi da nisu u svađi
Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Milorad Sofrenić tvrdi da nije u svađi s Elvedinom Begićem.
14.01.2021. u 12:16
get url
text

On je nakon posljednje sjednice Izvršnog odbora na kojoj Bugarin Ivaylo Petev nije izabran za nasljednika Dušana Bajevića optužio predsjednika FSBiH u tehničkom mandatu da blokira izbor novog selektora.

- Begić i ja smo imalo komunikaciju nakon prekinute sjednice. Razmijenili smo poruke, imaju neke naznake da može sve biti u redu, pa ćemo vidjeti. Ništa nije zakovano. Naglašavam da su među nama korektni odnosi. Jedino je sukob mišljenja. To je uvijek moguće, ali ne znači da je situacija izvan kontrole ili da smo u svađi - rekao je Sofrenić za Nezavisne.

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH još uvijek nije zakazana. 

VEZANI TEKST - Opasna "igra": Da li i čime Vico Zeljković ucjenjuje Bošnjake u Izvršnom odboru FSBiH?

Sofrenić se nada da će se čelnici FSBiH sastati najkasnije do sljedećeg petka. Tada bi Zmajevi mogli dobiti novog selektora.

- Kada je riječ o imenima kandidata, ništa se nije promijenilo od prošli put. Nije bilo kontakata - poručio je Sofrenić, ali se nije usudio prognozirati da li će novi sastanak iznjedriti kormilara Zmajeva.

Zasad neostvarena želja članova Izvršnog odbora okupljenjih oko Vice Zeljkovića je da na mjesto selektora instaliraju Ivayla Peteva. On je prijedlog Zvjezdana Misimovića, člana Stručne komisije, ali ustvari najveći lobista za njegovo imenovanje je Zeljković, koji je to sam i priznao.

Ogroman dio javnosti i navijača nije za opciju da Petev bude novi strateg Zmajeva. S druge strane, Emir Spahić je kao član Stručne komisije predložio Sergeja Barbareza.

Kako sada stvari stoje podršku neće dobiti ni Petev, ni Barbarez, a neko treće rješenje sada djeluje kao izgledna opcija.

Zmajevi prvu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igraju u Finskoj 24. marta. Vrijeme curi, ali stručnjacima se ne žuri...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.