open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski par
Sofija i Mustafa 62 godine u braku, mladima poručuju: "Manje tipkati, više razgovarati"
Sofiju (87) iz Vojvodine i Mustafu (89) iz Bijeljine u Tuzli je spojila ljubav, koja je krunisana brakom davne 1958. godine, i još traje.
14.02.2020. u 09:12
get url
text

Sofija je u Tuzlu došla kod prijateljica kao dvadesetogodišnjakinja, a dvije godine stariji Mustafa u potrazi za poslom, a nedugo nakon toga, počeli su zajednički život kao bračni par Berberović.

Prva prepreka na putu dugovječnog braka bili su Sofijini roditelji koji nisu prihvatali njenu vezu s muslimanom iz Bosne i Hercegovine. Oboje roditelja je dolazilo iz Vojvodine kako bi spriječili brak, ali bezuspješno. Ni svi Mustafini članovi porodice nisu bili najsretniji zbog njegovog odabira. Ali, kako kažu, njihova veza je bila od srca i jača od zabrana. Nakon stupanja u brak, Sofija je normalizovala odnose s roditeljima, a Mustafa je bio rado viđen gost u Vojvodini.

{$galerijaFotografija}

- Tolerancija treba da postoji, poštovanje treba da postoji. Pare nisu toliko bitne. Tolerancija je najbitnija u životu dva bića koja se odluče da žive zajedno. To je neophodna suština za uspjeh veze - zajedno su Sofija i Mustafa podijelili savjet.

U isti glas su dodali da je za dobar brak, osim tolerancije i poštovanja, neophodno i poštenje.

- Ako nije nešto pošteno, teško nam je izaći, što kažu, na pravi put - rekli su.

Savjetujući mlade parove, rekli su da oni danas prave greške od starta jer prebrzo donose odluke i o stupanju i o prekidu braka.

Na pitanje šta je još opasnost za svaku vezu, Sofija i Mustafa su skrenuli pažnju na moderne tehnologije.

Tehnologija je interesantna, ali sve je to dangubno, smatraju oni.

- Manje tipkati, više razgovarati uživo -  poručili su Sofija i Mustafa.

Sofija i mustafa 62 godine u braku
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.