open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
SNSD vjeruje da je najjača stranka u BiH
Precizirano da će mandatar za sastav nove Vlade RS-a biti Radovan Višković, koji je u posljednja dva mandata bio šef zastupničkog Kluba SNSD-a u NSRS-u
13.11.2018. u 12:15
get url
text

Na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjoj Luci danas su razmatrani ostvareni rezultati na proteklim izborima.

U ovoj stranci su jako zadovoljni rezultatima jer su, kako ističu, ostvarili sve zacrtane ciljeve, od osvojenih pojedinačnih funkcija do broja mandata u NSRS-u i u Zastupničkom domu PSBiH.

- SNSD ostaje ubjedljivo najveća stranka u RS-u, jača nego ranije, a ujedno i najjača partija iz RS-a na nivou BiH, a može se reći i najjača stranka u BiH – kazao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Precizirano da će mandatar za sastav nove Vlade RS-a biti Radovan Višković koji je u posljednja dva mandata bio šef zastupničkog Kluba SNSD-a u NSRS-u.

- Poslije formiranja vlasti na nivou RS-a i BiH, krenut ćemo u detaljnu analizu izbornog rezultata u svim lokalnim odborima i na osnovu toga ćemo imati određene reakcije za svaki pojedinačni rezultat – istakao je Kovačević.

Danas su donesene i smjernice za razgovore sa strankama iz RS-a. U SNSD-u vjeruju da će vlast činiti sa SP-om, DNS-om, Ujedinjenom  Srpskom, NDP-om i grupom dojučerašnjeg SDS-ovca Obrena Petrovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.