open-navfaktor-logo
search
Bojkotuju, ne bojkotuju
SNSD dolazi na sjednicu Parlamenta BiH: Glasat će za smjenu Podžića, uvjereni da "muslimani" to neće
Zastupnici SNSD-a iz Republike Srpske prisustvovat će sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, ali iz "samo jednog razloga", najavio je to lider SNSD-a Milorad Dodik.
25.10.2021. u 13:59
get url
text

- Idemo na sjednicu jer smatramo da je neophodno da podržimo inicijativu da se smjeni neodgovorni ministar odbrane BiH Sifet Podžić, uvjereni da to neće dozvoliti muslimani. To je pokazna vježba i samom Šaroviću kako to izgleda ako hoćeš nešto da uradiš, a da od njih nešto očekuješ - dodao je Dodik.  

VEZANI TEKST - Tegeltija smijenio Sifeta Podžića, Parlament BiH ima posljednju riječ

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija donio je 5. oktobra Odluku o smjeni ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića.

Razlog je, kako je Tegeltija pojasnio, prolongiranje vojne vježbe koju su planirale Oružane snage BiH i Vojska Srbije na Manjači od 9. do 16. oktobra ove godine.

- Vježba nije otkazana, već odgođena isključivo zbog pogoršane epidemiološke situacije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Srbiji. Mali broj naših vojnika je imuniziran i ne želim preuzimati rizik da se veći broj vojnika zarazi. Čim se epidemiološka situacija popravi, vježbu ćemo realizirati i nema nikakvog razloga da se ona ne održi - pojasnio je Podžić.

Zastupnici SDA i Demokratske fronte najavili su već da će glasati protiv Podžićeve smjene. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.