open-navfaktor-logo
search
Prebrojano 20 posto
SNSD: Dodik dobio 58 posto glasova birača
U SNSD-u ističu da bi Dodik u utrci za srpskog člana Predsjedništva BiH trebalo da pobijedi protivkandidata Mladena Ivanića za oko 60.000 glasova
07.10.2018. u 20:42
get url
text

Prema prvim nezvaničnim informacijama iz SNSD-a, na oko sedam posto prebrojanih glasova razlika u korist Milorada Dodika u odnosu na Mladena Ivanića je oko 4.000 glasova. U ovoj stranci ističu da, ako se ova dinamika nastavi, Dodik bi u utrci za srpskog člana Predsjedništva BiH trebalo da pobijedi protivkandidata za oko 60.000 glasova.

U SNSD-u ističu i da je izlaznost očekivana, oko 55 posto.

U štabu SNSD-a u banjalučkoj Akvani se očekuje dolazak Milorada Dodika, a za sada tu je njegov sin Igor Dodik.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević kazao je da je predizborna kampanja bila ubjedljivo najprljavija, kao i da je opozicija "vrijeđala i diskreditovala njihove kandidate i njihove porodice".  Na oko 20 posto prebrojanih glasova, u SNSD-u tvrde da  Dodik ima 58 posto glasova, a da Mladen Ivanić ima malo više od 40 posto.

- Vjerujemo da ćemo brzo moći proglasiti pobjedu za člana Predsjedništva, a onda i za predsjednika RS, da ćemo imati većinu u Parlamentu BiH, a naravno i za Narodu skupštinu RS - rekao je Kovačević.

Što se tiče Željke Cvijanović, u SNSD-u su rekli da imaju "male podatke", ali tvrde da ona vodi u odnosu na protivkandidate.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.