open-navfaktor-logo
search
Dodik najavio
SNSD će predložiti Radovana Viškovića za mandatara Vlade RS-a
Konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS-a bit će održana 22. novembra
01.11.2018. u 16:31
get url
text

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će ova stranka novoizabranoj predsjednici Republike Željki Cvijanović predložiti Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove Vlade RS-a.

- Vjerujemo da će i naši koalicioni partneri podržati naš prijedlog da buduću Vladu Republike Srpske vodi dugogodišnji funkcioner SNSD-a, potpredsjednik naše partije i šef poslaničke grupe SNSD-a u dosadašnjem sazivu Narodne skupštine - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da Višković, osim političkog staža kroz tri mandata u Narodnoj skupštini RS-a, ima i značajno iskustvo iz privrede, gdje trenutno obavlja dužnost izvršnog sekretara za saobraćaj u kompaniji "Boksit" Milići, što je, kako je rekao, SNSD također imao na umu odlučujući o imenu budućeg mandatara.

Radovan Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja. Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS-a bit će održana 22. novembra, a dva dana ranije Milorad Dodik, još aktuelni predsjednik RS-a, tu dužnost će predati novoizabranoj predsjednici Željki Cvijanović.

Cvijanović će zakletvu pred Narodnom skupštinom položiti 22. novembra, a do kraja tog mjeseca, eventualno u prvoj sedmici decembra, trebala bi imenovati i mandatara za sastav nove Vlade RS-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.