open-navfaktor-logo
search
Uznemirujuće scene
Snimljeno ubistvo: Naoružan nožem napao policajce i tražio od njih da ga ubiju
Kada su mu prišli, Hong je krenuo ka njima sa nožem u ruci, odbijajući da ga odloži, što potvrđuje i snimak kamere na tijelu jednog od policajaca
04.07.2019. u 11:47
get url
text
Napad na policiju u SAD-u

Dvojica policajaca iz Georgije (SAD) su pod istragom nakon ubistva muškarca naoružanog nožem koji je od njih tražio "samo da ga ubiju" tokom sukoba na ulici.

Viši policijski službenik oblasti Athens-Clarke David Harrison i policajac Charles Bidinger su odgovorili na poziv uznemirenih građana zbog muškarca naoružanog nožem, kasnije identificiranog kao 23-godišnjeg Aarona Honga.

Sudeći prema iskazu policajaca, na licu mjesta su zatekli krvavog Honga koji je nožem sam sebi nanosio povrede. Kada su mu prišli, Hong je krenuo ka njima sa nožem u ruci, odbijajući da ga odloži, što potvrđuje i snimak kamere na tijelu jednog od policajaca, prenosi Daily Mail.

U jednom trenutku je Hong napao policajca, zbog čega su bili primorani prema njemu ispaliti sedam hitaca. Zatim je pokušao oteti pištolj jednom od policajaca, zbog čega je njegov kolega bio prinuđen pucati u njega s ciljem da ga spriječi u namjeri. Hong je pao na tlo i više nije ustajao.

Iako je ekipa hitne pomoći ubrzo stigla na mjesto događaja, mogli su samo konstatirati smrt. Harrison je pretrpio lakše povrede, dok je Bidinger prošao bez ikakvih povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.