open-navfaktor-logo
search
Ventura
Snimljena je: Nastavnica historije učenicima govorila da je Trump i dalje predsjednik SAD-a
Nastavnica historije u američkom gradu Ventura snimljena je kako učenicima govori da je Donald Trump i dalje predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, a govorila je i protiv vakcinisanja.
10.11.2021. u 08:58
get url
text

Sve je snimio jedan učenik. Nakon što su u školi pogledali snimak, nastavnica srednje škole u Venturi je udaljena.

Učenik je snimio svoju nastavnicu 18. oktobra kako u učionici izražava svoja jaka politička uvjerenja.

Nakon gledanja sedmominutnog snimka, srednja škola Anacapa je udaljila učiteljicu iz ustanove, ali je odlučila da je zadrži kao okružnog službenika.

Međutim, roditelj djeteta koji je napravio snimak smatra da kazna nije dovoljno oštra, piše Unilad.

Prije nego što je krenuo u školu, Sarah Silikula je upozorila sina da snimi sve zbog čega se osjeća neugodno, prenosi CBSN LA.

Nakon što je čuo kako njegova učiteljica počinje priču o njenim političkim stavovima o pravosudnom sistemu, predsjedničkim izborima i vakcinaciji protiv koronavirusa, Silikulin sin je počeo da snima.

Nastavnica je navodno rekla da Biden sklapa poslove sa Kinom i Ukrajinom u kojima je ilegalno uplovio novac, a također je izrazila svoje mišljenje o pandemiji, tvrdeći da "ako imate bebu u bolnici, ne žele da je vrate ako niste vakcinisani".

Učenik je, kako pišu mediji, nakon škole bio uznemiren. Prema riječima njegove majke, izjavio je da se neće nikada vakcinisati.

Nastavnica je navodno prihvatila odgovornost za svoje ponašanje, a portparol okruga je za Washington Post rekao da je pokazala "duboko kajanje".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.