Projekat

Snimljen "Ideš? Idem!"- prvi film o najpoznatijim influencerima iz regije

Objavljeno: 25.07.2019. u 20:13

Film je nastao u produkciji zagrebačke Kinoteke i distribuciji 2i Filma, a donosi nesvakidašnje filmsko proputovanje od Zagreba do Istanbula u izvedbi najuticajnijih influencera regije, u kojem svako od njih predstavlja – samog sebe! Iako film funkcioniše kao fikcija, jedinstvena je to prilika za približavanje mladim zvijezdama koje su osvojile virtuelni prostor i vješto iskoristili zadatosti digitalnog doba kako bi od svog imena izgradile – brend

Na kino platna uskoro stiže nekonvencionalan projekt kao pravo osvježenje na domaćoj filmskoj sceni - po prvi put na filmu okupljeni su najpoznatiji influenceri i youtuberi iz regije: Veronika Rosandić, Kaja Kočevar - "Kaya Solo", Vid Juračić, Fran Lauš, Bogdan Ilić - "Baka Prase", Nika Ilčić, Amel Družanović - Meca Cazin, Nenad Krstić - Tony TCTN.

Najzvučnija imena domaćeg virtuelnog prostora, u kojem današnje generacije doslovno odrastaju, učestvuju u zajedničkoj filmskoj avanturi, igranom filmu "Ideš? Idem!", dugometražnom prvijencu Ljube Zdjelarevića koji u kina stiže ove jeseni.

Film je nastao u produkciji zagrebačke Kinoteke i distribuciji 2i Filma, a donosi nesvakidašnje filmsko proputovanje od Zagreba do Istanbula u izvedbi najuticajnijih influencera regije, u kojem svako od njih predstavlja – samog sebe! Iako film funkcioniše kao fikcija, jedinstvena je to prilika za približavanje mladim zvijezdama koje su osvojile virtuelni prostor i vješto iskoristili zadatosti digitalnog doba kako bi od svog imena izgradile – brend.

Spomenuta ekipa kreće na spontano putovanje, na kojem će ih zadesiti neočekivani događaji, zapleti i raspleti, kroz koje će otkriti nova saznanja, obnoviti stare ljubavi, ali i započeti nove, a sve s konačnim ciljem da putovanje završe na velikom gejmerskom okršaju u Istanbulu. Kako ko od njih funkcioniše u zadatim uslovima te koliko se virtuelna slika koju predstavljaju svojim generacijama razlikuje od njih samih, tj. lika kojeg utjelovljuju, publika će moći provjeriti već od jeseni u svim kinima.

"Ideš? Idem!" je dugometražni prvijenac Ljube Zdjelarevića, scenarij potpisuje Nikolina Bogdanić, produkciju Kinoteka, a producenti filma su Barbara Jukopila i Ljubo Zdjelarević. Direktor fotografije je Raul Brzić, a montažu potpisuje Ana Marija Sremec. Distributer filma je 2i Film.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije