open-navfaktor-logo
search
Cijela zemlja ujedinjena
Snimak sa ulica Istanbula: Građani sa ruke na ruku prebacuju pakete pomoći u kamione za jug Turske
Novinar Ibrahim Haskologlu na Twitteru je objavio snimak koji pokazuje kako su se građani Istanbula organizirali u namjeri da pomognu svojim stradalim sunarodnjacima na jugu Turske.
09.02.2023. u 16:16
get url
text

Ono što se na snimku vidi je duga kolona građana ovog višemilionskog grada kako sa "sa ruke na ruku" prebacuju pakete i stvari u kamione koji ne mogu prići svakoj ulici u gradu.

I ovaj jedan u nizu snimaka najbolje pokazuje koliko su građani Turske ujedinjeni u pomoći sunarodnjacima u zemljotresom pogođenim područjima.

Broj poginulih u zemljotresima u Turskoj povećan je na 16.170.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu.

Najmanje 3.162 osobe su poginule, a više od 5.235 osoba je povrijeđeno u Siriji u nizu snažnih zemljotresa sa epicentrom na jugu Turske koji su u ponedjeljak potresli širu regiju, pokazuju podaci prikupljeni u četvrtak.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.