open-navfaktor-logo
search
Pennsylvania
Sniježna oluja izazvala masovne sudare na autocesti, najmanje troje poginulih
Najmanje tri osobe su poginule nakon što je sniježna oluja dovela do višestrukih sudara na autoputu u Pennsylvaniji u ponedjeljak, potvrdio je portparol državnog mrtvozornika John Mika za CNN.
29.03.2022. u 08:49
get url
text
Višestruki sudari u Pennsylvaniji

Jaka magla i padavine izazvane olujom izazvale su masovno gomilanje oko 40 vozila na međudržavnoj magistrali 81. Oko 20 ljudi prebačeno je u bolnice, kaže John Blickley, zamjenik koordinatora za hitne slučajeve za okrug Schuylkill.

Više od 20 vatrogasnih kompanija reagovalo je na nesreću, u kojoj je više vozila gorjelo, rekao je Blickley.

Nagomilavanje se dogodilo nešto poslije 10:30 ujutro u ponedjeljak u sjevernim trakama Interstate 81 blizu oznake 116, rekao je Blickley.

Zatvorene su sve trake autoputa u blizini nesreće.

Mike Moye je bio jedan od onih koji su uhvaćeni u nesreći i snimili video haosa. Rekao je CNN-u da je vozio I-81 kada su snijeg i magla otežavali vidljivost puta, pa je svoj "dodge charger" povukao na stranu autoputa.

- Mislio sam da će biti uredu. Mislio sam da će automobili pozadi da uspore, ali niko nije usporio. Samo su se gomilali - rekao je on.

Moye je izašao iz svog auta, sišao s ceste i počeo snimati dok je niz automobila i kamiona proklizao niz cestu i udario u leđa drugih vozila.

Drugi videosnimci pokazuju posljedice nagomilavanja. Na snimku sa drona vide se deseci automobila i kamiona okrenutih u raznim smjerovima.

U trenutku kada se nesreća dogodila nije izdato upozorenje o sniježnim olujama za lokaciju nesreće. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.