open-navfaktor-logo
search
Saobraćaj otežan
Snijeg opet iznenadio službe: Ceste neočišćene, veći broj saobraćajnih nezgoda
Zbog novih sniježnih padavina u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se odvija otežano, a zabilježen je i veći broj saobraćajnih nezgoda.
14.01.2021. u 12:52
get url
text

Kako javljaju iz BIHAMK-a, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na području Šićke petlje, obustavljen je saobraćaj na dionici Lukavac - Tuzla.

Na dionici Srebrenik - Tuzla u mjestu Previle, zbog blokiranih teretnih vozila, trenutno se saobraća jednom trakom.

- Zbog novih sniježnih padavina usporeno se saobraća na dionicama u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima zemlje. Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnih materijala, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez -   kažu iz BIHAMK-a.

{$galerijaFotografija}

Ističu kako su saobraćajnice mokre i vlažne te upozoravaju na moguću poledicu.

- Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – kažu iz BIHAMK-a.

Čitaoci Faktora kažu kako je stanje na cestama izuzetno loše, da se saobraćajnice ne čiste, kao ni autoput Sarajevo - Zenica.

- Zaglavili smo na dijelu puta prema Vitezu. Ceste nisu očišćene pa kamioni sa opterećenjem ne mogu da voze, klizavo je. Jedan kamion je skliznuo sa ceste. Naišli smo na više automobila koji su sletjeli sa puta. Tokom vožnje vidjeli smo samo jednu grtalicu na autoputu. Smatramo da je to nedopustivo s obzirom na cijenu putarine koju plaćamo. Čišća je cesta prema Bjelašnici nego autoput – kazao je čitalac Faktora.

Stanje na putevima, snijeg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.