open-navfaktor-logo
search
Nevolje
Snažno nevrijeme sinoć pogodilo dijelove BiH: Tuzla ponovo bila pod vodom
Snažno nevrijeme koje je oko ponoći pogodilo Grad Tuzlu ponovo je donijelo nevolje za građane koji se nisu oporavili od posljedica poplava prije desetak dana.
05.08.2020. u 11:07
get url
text

Ponovo je poplavljen dio južne gradske saobraćajnice na potezu od glavne autobuske stanice do SKPC "Mejdan", a nekoliko automobila je ostalo u vodenoj bujici.

Voda je prodrla i u podrumske prostorije susjednih zgrada, a građani su pred sobom imali još jednu besanu noć. Prije desetak dana u poplavi je potopljen SKPC "Mejdan", a šteta je procijenjena na oko milion KM. Sanacija je počela, ali niko ne zna kada će biti okončana i kada će 32 selekcije moći nesmetano obavljati trenažni proces.

{$galerijaFotografija}

I sinoćnje nevrijeme je ponovo zaprijetilo SKPC "Mejdan". Voda se pojavila u prostorijama koje koristi Karate klub "Tuzla Sinbra". Na još nekoliko lokacija u gradu došlo je do izlivanja vode na kolovoz, obaranja drveća i materijalne štete.

Štete od posljednje katastrofalnog nevremena su procijenjene na četiri miliona KM, a Tuzlaci strahuju od svake najave nevremena koje dolazi.

Nevrijeme u Tuzli - 5. 8. 2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.