open-navfaktor-logo
search
Građani uznemireni
Snažna eksplozija u Zagrebu, na asfaltu velika rupa: "Nešto je palo s neba"; Policija traži padobrance?
Građane Zagreba večeras oko 23 sata uznemirila je snažna eksplozija.
11.03.2022. u 00:25
get url
text

Kako piše Jutarnji, prema prvim informacijama očevidaca čini se da je nešto palo s neba i na zemlji napravilo krater promjera oko tri metra i jedan metar dubine.

Na licu mjesta su policija i vatrogasci koji su odmah ogradili područje oko velike rupe u asfaltu. Jarunska cesta i parking prepuni su krhotina i komada asfalta, a ima i oštećenih automobila.

Prema zasad nepotvrđenim izjavama očevidaca, ali i videu koji je objavio Jutarnji list, na mjestu na kojem je došlo do eksplozije vide se dijelovi aviona. Vatrogasci i policija su dobili dojavu o pronađenom padobranu... Odmah nakon eksplozije nagađalo je da se možda radi o eksploziji plina.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Prema izjavama očevidaca eksplozjia je bila snažna, a pojedinci tvrde da je nešto palo s neba samo 30-ak metara od jednog od paviljona Studentskog doma Stjepan Radić.

- Bio sam u sobi, čuo sam eksploziju. Prvo sam mislio da je pala bomba. Bio je ogroman dim koji se širio. Ljudi su bježali i vrištali. Užasno je puklo. Izašli smo, bojali smo se da nije neko stradao. Nisam nikada osjetio takav smrad, čovjek koji je bio u vojsci je rekao da je to smrad zapaljenog kerozina - rekao je za Index student koji je bio nekoliko stotina metara dalje.

Vatrogasci su u jednoj zagrebačkoj ulici s drveta skinuli veliki padobran, a navodno je na tom području viđen i još jedan padobran. Nezvanično, policija intenzivno traga za padobrancima, no službene potvrde za to, kao ni za šta druga oko večerašnjeg događaja, još nema. Na mjesto eksplozije stigli su "specijalci", te Vojna policija. 

Iz vojnih i civilnih agencija za vazduhoplovstvo za Jutarnji su rekli da nisu "izgubili" nikakav avion. Međutim, neslužbeno je potvrđeno da su dijelovi pronađeni oko studentskog doma definitivno od nekog aviona, ali još se ne zna što se tačno dogodilo. Zaista, velika misterija. 

Kako piše 24sata.hr, pozivajući se na neslužbene izvore na dijelovima aviona koji su pronađeni vidi se crvena petokraka i ćirilica.

Ni nekoliko sati nakon eksplozije iz policije nije bilo zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo u Zagrebu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.