open-navfaktor-logo
search
Ekipe na terenu
Snažna eksplozija u fabrici pirotehnike u Turskoj
Snažna eksplozija dogodila se danas u fabrici pirotehničkih sredstava u turskoj provinciji Sakaryji.
03.07.2020. u 11:33
get url
text

Eksplozija se dogodila u fabrici koja se nalazi u distriktu Hendek. Na mjesto eksplozije upućene su brojne vatrogasne, policijske i ambulantne ekipe.

Eksplozija se čula i u susjednim provincijama, a građani su izašli na ulice i posmatraju veliki oblak dima koji se izdiže iznad mjesta eksplozije. Uzrok eksplozije još uvijek nije poznat, a uskoro se očekuje više informacija s terena.

Guverner turske provincije Sakarye Cetin Oktay Kaldirim saopćio je da se snažna eksplozija danas dogodila u fabrici pirotehničkih sredstava u distriktu Hendeku i da su sve nadležne službe već na terenu.

- Poduzete su sve sigurnosne mjere oko kompleksa fabrike. Radi se o fabrici pirotehnike i eksplozije i dalje odjekuju, zbog čega je onemogućen pristup. Evo i ja stižem na mjesto nesreće - kazao je Kaldirim.

On je kazao da je od vlasnika fabrike dobio informaciju da se u fabrici nalazi između 150 i 200 radnika. U fabrici i dalje odjekuju eksplozije, a iznad mjesta se diže gusti oblak dima. Naredbom turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na mjesto nesreće krenuli su turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar zdravstva Fahrettin Koca i ministrica za porodicu, rad i socijalnu njegu Zehra Zumrut Selcuk.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.