open-navfaktor-logo
search
Grad, vjetar, kiša
Smrskana auta, srušen dalekovod, krovovi: Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku
Snažno nevrijeme pogodilo je danas mjesto Čazma u centralnoj Hrvatskoj i napravilo ogromnu materijalnu štetu. 
15.09.2022. u 17:14
get url
text
Nevrijeme u Hrvatskoj

- Jako puno štete, raskrivenih korovova, smrskanih automobila, prevrnutih kamiona, porušenih drveća. Struje nema u cijelom gradu i kako sada stvari stoje neće je ni biti dan dva jer je srušen 35 kilovatni dalekovod - rekao je čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak, piše Mojportal.

Istakao je da je to snaga kakvu još nije vidio. Dodao je da još nema informacije o povrijeđenim, te da sirene bruje po cijelom gradu.

Naknadno je rečeno da je u nevremenu povrijeđena djevojčica koja je prevezena u bolnicu.

U večernjim satima su iz Ravnateljstva civilne zaštite saopćili i da je nevrijeme zahvatilo područje četiri županije, i to Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Iz policije su saopćili da su primili više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme, te da su na teren upućene hitne službe.

- Velika materijalna šteta nastala je na krovovima kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjetrom, gradom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima - saopćili su.

Nevrijeme u Hrvatskoj

Nevrijeme u Hrvatskoj

Nevrijeme u Hrvatskoj

Nevrijeme u centralnoj Hrvatskoj (FOTO: PU bjelovarsko-bilogorska)

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.