open-navfaktor-logo
search
Vlada Federacije
Smjene u Novalićevom uredu: Ganibegović više nije šef kabineta, a Blagojević nije više savjetnik
Fadil Novalić, federalni premijer, neće više sarađivati sa nekima od svojih najbližih članova Kabineta. Potvrđeno je to Faktoru iz više izvora u Vladi FBiH. 
21.05.2020. u 10:40
get url
text

Hasan Ganibegović od danas je bivši šef Kabineta premijera Fadila Novalića. Ganibegović je, kao što je javnosti poznato, jedan od navodnih aktera afere "Respiratori". Njemu je ranije po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine izuzet telefon radi vještačenja, kao i sekretarki Vlade Editi Kalajdžić. 

Da li je odlazak Ganibegovića iz premijerovog kabineta povezana sa ovom aferom ili je uzrok nešto drugo, nije poznato. 

U Novalićevom kabinetu više neće raditi ni Zoran Blagojević, dosadašnji savjetnik za medije. Blagojević je bio angažiran po ugovoru o djelu koji je jutros raskinut, potvrđeno je Faktoru. 

Vlada FBiH danas zasjeda u Mostaru, a premijer Novalić neće prisustvovati sjednici. Kako nam je rečeno iz Vlade, premijer je ostao u Sarajevu u svom uredu, a ministra i dopremijera Veska Drljaču je ovlastio da vodi današnju sjednicu. 

Nakon informacija o promjenama u sastavu Novalićevog kabineta i navoda u pojedinim medijima u vezi sa Blagojevićem, iz Vlade Kantona Sarajevo su se oglasili saopćenjem. 

- Povodom navoda koji su se pojavili u nekim medijima koji dovode u vezu gospodina Zorana Blagojevića sa premijerom i Vladom Kantona Sarajevo, ovim putem obavještavamo javnost da gospodin Blagojević nije savjetnik, zaposlen ili na neki drugi način angažovan u Vladi Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju iz Vlade KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.