open-navfaktor-logo
search
Rekacije rivala
"Smjena Prosinečkog veliki je rizik za BiH i dobra stvar za Sjevernu Irsku"
Bivši reprezentativac Sjeverne Irske, za koju je nastupio 63 puta u periodu između 1977. i 1986. godine, smatra kako je potez N/FSBiH veliki rizik
28.11.2019. u 10:20
get url
text

Robert Prosinečki od jučer zvanično nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH odlučio je okončati saradnju s hrvatskim stručnjakom s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske ugovor s N/FSBiH imao je do kraja marta 2020. godine, a trebao je voditi Zmajeve i u play-off za EURO 2020, no to se sigurno neće desiti.

Od prekida saradnje s Prosinečkim mogla bi profitirati selekcija Sjeverne Irske, rival Zmajeva u polufinalu play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo.

- Opasna je stvar mijenjati selektora kada će njegov nasljednik imati samo nekoliko dana da ekipu pripremi za važnu utakmicu - rekao je legendarni fudbaler Sjeverne Irske Gery Armstrong, te dodao:

- Prosinečki je bio tehnički dobar trener i zanimljivo je što su donijeli ovakvu odluku u ovoj fazi. Bit će interesantno vidjeti koga će imenovati, što bi se moglo potvrditi kao jako važno jer taj neko neće imati mnogo vremena da radi sa ekipom.

Bivši reprezentativac Sjeverne Irske, za koju je nastupio 63 puta u periodu između 1977. i 1986. godine, smatra kako je potez N/FSBiH veliki rizik.

- Smatram da je ovo veliki rizik za BiH, ali i dobra stvar za Sjevernu Irsku - poručio je Armstrong u izjavi za Telegraph.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.