Varaždin

Smiljana optužena zbog ubistva sestre čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču

Objavljeno: 11.07.2019. u 17:02

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njen nestanak službeno prijavljen tek 16. augusta 2005. godine

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubIstva njene sestre Jasmine Dominić čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu.

 Zamjenik županijske državne odvjetnice i glasnogovornik tužiteljstva Darko Galić za Hinu je, ne navodeći imena, potvrdio da je, nakon provedene istrage, podignuta optužnica zbog ubistva.

Optužnicom se 45-godišnju Srnec tereti da je tokom ljeta 2000. godine u porodičnoj kući u Palovcu svojoj sestri, koja je tada imala 23 godine, zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od kojih je žrtva preminula.

Galić je dodao da je u optužnici predloženo da se optuženoj produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela.

Smiljana Srnec nalazi se u istražnom zatvoru, po važećem rješenju, do 16. jula, a do tada Županijski sud treba odlučiti o produženju istražnog zatvora, prema prijedlogu iz optužnice.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njen nestanak službeno prijavljen tek 16. augusta 2005. Međimurska policija 16. februara ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhapšena je Jasminina sestra Smiljana Srnec.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije