open-navfaktor-logo
search
Legendarni fudbaler
Smiješan izgovor Ronaldinha: Bili smo začuđeni što pasoši nisu ispravni
Proslavljeni brazilski fudbaler Ronaldinho i njegov brat Roberto prije 20ak dana su izašli iz zatvora u Asuncionu, gdje su bili pritvoreni više od mjesec dana zbog ulaska u ovu južnoameričku zemlju s lažnim pasošima.
27.04.2020. u 16:53
get url
text

Nakon što su platili 800.000 dolara jamčevine, dvojica Brazilaca i dalje se nalaze u paragvajskoj prijestolnici, a do početka suđenja boravit će u jednom hotelu.

Po prvi put nakon izlaska iz zatvora Ronaldinho je otvorio dušu za paragvajske medije i opisao kroz što je sve prošao u posljednja dva mjeseca.

VEZANI TEKST - Ronaldinho "kućni pritvor" odrađuje u luksuznom hotelu u centru Asunciona

Legendarni brazilski fudbaler pokušao se na pomalo smiješan način opravdati. Kazao je kako, navodno, on i njegov brat nisu uopće znali da su dokumenti neispravni.

- Bili smo začuđeni kada smo vidjeli da pasoši nisu ispravni. Od tog trenutka smo sarađivali sa sudom i policijom kako bismo raščistili situaciju. Teško mi je palo kada sam shvatio da ću ići u zatvor. Nikada sebe nisam vidio u ovakvoj situaciji. Tokom cijelog života sam se trudio da predanim radom dostignem najviši nivo i ljudima donosim sreću igrajući fudbal - priznao je legendarni fudbaler Barcelone koji je karijeru završio 2015. godine u Fluminenseu.

Boravak u zatvoru Ronaldinha nije omeo u njegovim aktivnostima. Svakodnevno je igrao fudbal, družio se sa zatvorenima, a rado je pristajao i na fotografisanja.

- Igranje fudbala, potpisivanje autograma i fotografisanje su veliki dio mog života. Nisam imao razloga da prestanem to raditi jer sam u zatvoru, pogotovo s ljudima koji su proživljavali teške dane, kao i ja - kazao je Ronaldinho, a zatim je otkrio šta će prvo učiniti kada se vrati u rodni Brazil:

- Prvo što ću učiniti će da ću dati veliki poljubac mojoj majci. Proživjela je težak period od početka krize koronavirusa - zaključio je Brazilac kojem u zatvoru i nije bilo tako loše.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.