Kako spomenuti list navodi, Kalabić je bio nadređeni Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, nedavno uhapšenim inspektorima ovog odjeljenja osumnjičenim za primanje mita.

Pored Kalabića, smijenjen je i načelnik Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate PU Banja Luka Miloš Bandić.

Bez funkcije je ostao i javnosti malo poznati načelnik Odjeljenja za opći kriminalitet u banjalučkoj policijskoj upravi Slađan Kvržić.

- Načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banja Luka Miroslav Kalabić smijenjen je, između ostalog, zbog krivičnog postupka koji je nedavno pokrenut protiv inspektora tog odjeljenja. Pri tome nema dokaza da je on umiješan u ono što se suspendovanim inspektorima stavlja na teret, ali njegova smjena je logičan i prirodan potez - rekao je neimenovani izvor "Glasa" iz vrha MUP-a.

Kada je riječ o smjenama Bandića i Kvržića, on kaže da je ocijenjeno da postoje opravdani razlozi za njihovu smjenu i imenovanje drugih rukovodilaca tih odjeljenja.

On je kratko rekao da nije praksa da se u javnost izlazi sa imenima smijenjenih i novoimenovanih rukovodilaca na nivou načelnika odjeljenja.