open-navfaktor-logo
search
Festival
"Smijeh je lijek" odgođen za neka "bolja vremena"
Centar za kulturu Sarajevo (CKM) donio je odluku da 24. Festival komedije "Smijeh je lijek", koji je trebao biti održan od 1. do 7. aprila, odloži za "neko bolje vrijeme".
25.03.2021. u 14:21
get url
text

- Iako je kulturni sektor bio među najugroženijim djelatnostima i kada je većina ustanova iz kulture zatvorila svoje prostore, mali ali predani i posvećeni tim umjetnosti - CKM, nijednog dana nije zatvorio svoja vrata i nastavio je putem online projekata i programa davati pozitivan poticaj prema našim sugrađanima, sa željom da se nepojmljiva zatvorenost olakša, nudeći optimizam i pozitivnu energiju - istakli su iz CKM-a.

Kažu da su se nadali da će uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji pronaći način da održe Festival komedije i ugoste velika teatarska imena i predstave: "Lijevo deso glumac" Zijaha Sokolovića, "Ćiro" Tarika Filipovića, "Izlazak iz ormara" Željka Pervana, "Đurologija" Branka Đurića Đure, "Demokratija" Dražena Šivka i Zijaha Sokolovića, "Luda kuća" Teatra komedije Rajvosa i "Putovanje" Narodnog pozorišta Tuzla.

- Ovim putem obavještavamo sve ljubitelje teatra da će se 24. Festival komedije "Smijeh je lijek", zbog epidemioloških mjera prolongirati za neka "bolja vremena". O novim datumima održavanja festivala javnost ćemo blagovremeno obavijestiti putem medija i našeg internet portala - zaključili su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.