open-navfaktor-logo
search
I BiH Green 2023
Smanjiti negativan utjecaj na okoliš i unaprijediti zelene inicijative
Projekat pod nazivom I BiH Green koji se ove godine održava po drugi put u Bosni i Hercegovini ima za cilj podizanje ekološke svijesti naših građana!
25.05.2023. u 13:44
get url
text

U Vilsonovom šetalištu okupit će se veliki broj učesnika, uključujući aktiviste za zaštitu okoliša, stručnjake, predstavnike lokalnih vlasti i građane zainteresirane za ekologiju. Tokom događaja koji je planiran za 10. juni 2023. godine održat će različite aktivnosti s fokusom na podizanje svijesti o očuvanju okoliša i unapređenju održivih praksi. Pored izlaganja stručnih govornika iz područja zaštite okoliša, bit će organizirano i nekoliko panel-diskusija. Govorit će se o trenutnim izazovima s kojima se suočava naša planeta, kao i o inovativnim rješenjima koja mogu pomoći u zaštiti okoliša, ali o cirkularnoj ekonomiji. Posjetioci će imati priliku postavljati pitanja i sudjelovati u interaktivnoj raspravi.

Također će biti  organizirane i radionice na kojima će se moći naučiti o ekološki prihvatljivim praksama i tehnikama koje mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Radionice će obuhvatit teme poput recikliranja, održive ishrane, zdrave kozmetike. Cilj radionica bit će edukacija učesnika kojim će biti prezentirano kako malim koracima svako može doprinijeti zaštiti okoliša.

Pored svega navedenog, poseban fokus će biti i na zabavnom dijelu, ali i programu za naše najmlađe posjetioce. 

I BiH Green je izvrstan primjer saradnje i angažmana zajednice u zaštiti okoliša. Ovaj događaj naglašava važnost odgovornog postupanja prema našem planetu i potiče pojedince i organizacije da smanje negativan utjecaj na okoliš  i unaprijede zelene inicijative.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.