open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Smanjena vidljivost u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove zbog magle
Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na Graničnom prijelazu Hum
15.07.2019. u 08:15
get url
text

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila), a saobraćaj je regulisan semaforima (naizmjenično jednom trakom).

Isti režim saobraćaja aktuelan je i na dionicama M-1.8 Srebrenik - Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica - Stup, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na Graničnom prijelazu Hum. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.