open-navfaktor-logo
search
Engleski stoper
Smalling smislio novi nadimak za kapitena Zmajeva
Engleski defanzivac Chris Smalling nakon pobjede nad Milanom bio oduševljen igrom kapitena fudbalske reprezentacije BiH
28.10.2019. u 07:36
get url
text

Poslije teške utakmice u četvrtak u trećem kolu Evropske lige, u kojoj im je škotski sudija Willie Collum oduzeo pobjedu nepostojećim jedanaestercem, fudbaleri Rome uspjeli su se izdići iznad toga i u jednom od derbija kola sa 2:1 savladati Milan.

I u ovom susretu rimski tim je kao kapiten predvodio Edin Džeko, a upravo je Dijamantov pogodak Vučicu doveo u prednost u 38. minuti susreta.

Poslije deset minuta igre u nastavku Hernandez je donio izjednačenje Rossonerima, da bi Zaniolo pogodio u 59. minuti za konačnih 2:1.

Engleski defanzivac Chris Smalling, koji je na Olimpico stigao kao posuđeni igrač Manchester Uniteda, nakon pobjede nad Milanom bio oduševljen igrom kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je u nedjelju postigao peti ovosezonski pogodak u Serie A.

- Maskirani ubica. Kakav način da se završi sedmica, sjajan timski nastup - napisao je engleski stoper na svom zvaničnom Twitter profilu u prilog fotografije na kojoj sa Džekom proslavlja Edinov pogodak.

I u meču protiv Milana Edin je nosio zaštitnu masku zbog nedavne operacije jagodične kosti nakon dvostrukog preloma u duelu s Cagliarijem.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.