open-navfaktor-logo
search
Nije u rosteru
Smajićev odgovor Lazareviću: Trener ne govori istinu
I dok je trajala konferencija za medije, Smajić je odgovorio šefu struke Slobode
13.09.2019. u 17:03
get url
text

- Nemamo sentimentalnosti ni prema kome. Igrač nastupi u prvih 11, a sljedeću ga nema ni među 18. Razlog? Pristup i odnos, individualni rad i tako dalje...- obrazložio je Mile Lazarević izostanak Edisa Smajića sa posljednjih mečeva Slobode.

I kada su Tuzlaci bez povrijeđenog Bekića, bez prave opcije u napadu, Smajić mečeve posmatra sa tribina.

- Imao je nekih problema sa zdravljem. Nama je prijavio taj problem, ali dalji tretman prema medicinskom osoblju nije bio adekvatan - dodao je Lazarević.

I dok je trajala konferencija za medije, Smajić je odgovorio šefu struke Slobode.

- Trener ne govori istinu. Izbačen sam iz ekipe, a da ne znam ni razlog. Ne žele da prijačju sa mnom, na treningu me odvoje i sam trčim okolo, dok ostali treniraju zajedno. Toliko o tome. Nisam ni bolestan, ni povrijeđen, napisao je Smajić.

Jasno je da ovaj mladi napadač neće konkurisati za Borac, kao ni Amer Bekić. Saznajemo da među 18 igrača za duel sa Banjalučanima na Tušnju nije ni Perica Ivetić, donedavni kapiten Crveno-crnih, koji je postao "trn u oku" čelnicima Slobode, što je i sam priznao u nekim medijskim istupima.

U Tuzli situacija nije bajna. Najteža je u posljednjih 20 godina. Igrači su bez plaća i protiv Borca će igrati samo da spase obraz i čast kluba koji ove godine slavi veliki jubilej - sto godina postojanja. I dok igrači spašavaju čast Slobode, Uprava kluba šuti i ne oglašava se u medijima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.