open-navfaktor-logo
search
Odgovor načelniku Neuma
Smajić: Tužit ću Jurkovića za klevetu, odmaralište Feroelektra prodao je Sud u Čapljini
Načelnik Neuma Dragan Jurković oglasio se još jednim saopćenjem u kojem ponavlja da je nedavna prodaja odmarališta Feroelektra u jedinom bh. gradu na Jadranu "provedena nezakonito". 
27.07.2021. u 10:48
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog prodaje odmarališta Feroelektra: Načelnik Neuma prijeti tužbama, najavio isključenje struje i vode

Pritom se poziva na preduzeće UTP Feroelektro d.o.o. Neum osnovano 1994. godine po uredbama tzv. Hrvatske Republike Herceg-Bosne?! Jurković naglašava da će  "protiv svih odgovornih koji su učestvovali u etažiranju kao i nezakonitoj prodaji državne imovine na čelu s direktorom Feroelektra Senadom Smajićem, koji je sve vrijeme obmanjivao javnost, biti podnesena krivična prijava nadležnom tužilaštvu".

- Koliko se načelnik Neuma brine o državi pokazuje svojim nepoštivanjem sudskih odluka. Senad Smajić, v. d. direktora Feroelektra, nije prodao odmaralište u Neumu, nego je to radio Općinski sud u Čapljini. Smajić nikoga nije obmanjivao i zbog svega izrečenog ide tužba protiv načelnika Neuma zbog klevete. Feroelektro nije privatizovan, kako to tvrdi Jurković. Odmaralište u Nemu je u vlasništvu Feroelektra što je utvrdio i nadležni sud - kaže Smajić.

VEZANI TEKST - Prodato odmaralište Feroelektra u Neumu za 6,2 miliona KM, novac ide radnicima

Naglašava kako je čudno da se niko od zaposlenih u neumskom Feroelektru ne pojavljuje u ovoj priči. 

- Oni su, kao, formirali preduzeće na nekretnini koja je već postojala skoro tridesetak godina. Pozivanje na zakonsku regulativu tzv. HRHB je posebna priča - ističe Smajić.

Nije mu jasno protivljenje Jurkovića. 

- Zbog čega se protivi, nije mi jasno. Pa kupci će oplemeniti Neum i istovremeno će puniti općinski budžet. Kupci apartmana u odmaralištu u posjed nekretnina ući će čim uplate novac - poručuje Smajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.