open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Službeno potvrđeno da je muškarac u Istri umro od posljedica koronavirusa
U Republici Hrvatskoj od jutros je 24 novozaraženih osoba, što je ukupan broj od 442 zaraženih korona virusom od početka epidemije u Hrvatskoj, izvijestio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske, koji je potvrdio da je muškarac u Istri umro od koronavirusa.
25.03.2020. u 18:31
get url
text

Nalaz obdukcije preminulog muškarca prije nekoliko dana u Istri potvrdio je da je uzrok smrti bio korona virus, što je prvi potvrđeni slučaj smrti od korona virusa u Hrvatskoj od početka epidemije.

- Mogu vam mogu potvrditi da je patološki nalaz umrle osobe iz Istarske županije pokazao da se radi o smrti od COVID-19 - kazao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

- U subotu smo imali 87 novih slučajeva, ali nakon toga taj broj pada. To daje nadu da će naš rast slučajeva biti više položen nego uspravan - rekao je Capak.

Dodao je kako je subota, kada je bilo 78 novozaraženih, bio vrhunac i iznenadni porast zaraženih, te kako je stanje od tada ispod te brojke. Do sada su u Hrvatskoj 22 osobe izliječene, a ta brojka je u stalnom porastu. Direktorica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić izvijestila je da je broj bolesnika na respiratoru ostao isti, no kako se jednom od bolesnika stanje pogoršalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.