open-navfaktor-logo
search
Vrhovni sud
Slučaj "tvor": Ukinuta presuda Banjalučanima za šverc droge
Kada su policajci došli pred vikendicu i pozvali ih da izađu, začula se galama "popadat ćemo", "ne gine nam zatvor", "bacaj prah u sudoper i puštaj vodu"
01.11.2019. u 17:27
get url
text

Vrhovni sud Republike Srpske (RS) ukinuo je presude Vladimiru Sumonji (29) i Luki Tomaševiću (26) iz Banje Luke kojom su bili osuđeni na ukupno dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

Sumonja je u maju ove godine osuđen na dvije godine, a Tomašević na osam mjeseci zatvora.

- Uvažene su žalbe okružnog javnog tužioca i branilaca optuženih Vladimira Sumonje i Luke Tomaševića, ukinuta je presuda i predmet je vraćen na ponovno suđenje Okružnom sudu Banja Luka – rečeno nam je u Vrhovnom sudu RS-a.

Optužnica je teretila Sumonju i Tomaševića da su od januara do 9. novembra 2018. godine švercovali marihuanu, spid i ekstazi, a narkotike skrivali u vikendici u ulici Franca Šuberta u Banjoj Luci.

Nakon što ih je policija otkrila, pokušali su da unište narkotike i sakriju tragove. Kada su policajci došli pred vikendicu i pozvali ih da izađu, začula se galama "popadat ćemo", "ne gine nam
zatvor", "bacaj prah u sudoper i puštaj vodu".

U istrazi se tvrdilo da je neko od njih na policajce bacio tvora, kojeg su čuvali kako bi prikrili miris droge, ali je na kraju suđenja jedan od policajaca izjavio da je tvor sam pao s krova.

Nakon njhovog hapšenja u akciji "Target", policija je u pretresima pronašla oko 2,4 kilograma skanka, 218 grama spida, te 131 gram ekstazija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.