open-navfaktor-logo
search
Po nalogu Tužilaštva BiH
Slučaj "Dženan Memić": Policija Kantona Sarajevo pretresa objekte dvije osobe
Policajci MUP-a Kantona Sarajevo trenutno na području Kantona Sarajevo na više lokacija obavljaju nove pretrese u slučaju "Dženan Memić".
16.09.2021. u 07:56
get url
text

Kako je za Faktor kazao Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, policija KS, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda BiH, pretresa objekte dvije osobe.

{$galerijaFotografija}

- To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći, a više informacija znat će se nakon što isti budu okončani – rekao nam je Hadžiabdić.

Mediji pišu, pozivajući se na nezvanične izvore, da se pretresaju stanovi Muamera Budnje, sina Alije Budnje, Ševala Kovačevića te još jedan objekat na Ilidži.

Jedan od objekata koji su pretresli pripadnici MUP-a KS je "Bosmal" iz kojeg su izašli istražitelji noseći određeni dokazni materijal. 

Podsjećamo, u noći 8. februara 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj aleji stradao je 22-godišnji Memić, a tada je s njim bila Alisa Ramić (djevojački Mutap).

Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović, optuženi su za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja uzroka stradanja Dženana Memića.

20210916081317_IMG_1796.JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.