open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud
Slučaj "Dženan Memić": Danas presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću
Ovo je jedinstven slučaj u kome su odbrana, optuženi i članovi porodice na istoj strani
13.01.2020. u 08:28
get url
text

Kantonalni sud u Sarajevu danas će izreći presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću koji se terete za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić. Presuda će biti izrečena nakon ponovljenog postupka, budući da je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvu presudu, kojom su Seferovići bili oslobođeni, i naložio novo suđenje.

Tužilaštvo tvrdi da je dokazano da se radi o saobraćajnoj nesreći, koju je i priznao optuženi Ljubo Seferović. Nasuprot tome, advokat optuženih Rusmir Karkin, te zastupnik oštećene strane advokat Ifet Feraget i Dženanov otac Muriz Memić smatraju da Seferoviće treba osloboditi jer nema dokaza da se uopće dogodila saobraćajna nesreća.

Ovo je jedinstven slučaj u kome su odbrana, optuženi i članovi porodice na istoj strani. Dženanov otac Muriz, naime, od samog početka tvrdi da je njegov sin ubijen, te da nije riječ o nekakvoj saobraćajnoj nesreći.

Prije završnih riječi, obje strane te oštećenih, prezentiran je dopunjeni nalaz vještaka medicinske struke. Vještak medicinske struke Vlado Marković je, obrazlažući svoj nalaz, više puta ponovio kako su povrede na tijelu Dženana Memića nastale zbog udarca tupim predmetom. Marković je svjedočio kako povrede na tijelu ubijenog mladića nisu mogle nastati kao posljedica kontakta pješaka i motornog vozila.

Dženan Memić je nastradao 8. februara 2016. dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži. Preminuo je sedam dana kasnije u bolnici od zadobijenih povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.