open-navfaktor-logo
search
Odluka suda
Slučaj Dragičević: Alen Kukić pušten na slobodu
Osnovni sud Banja Luka pustio je na slobodu Alena Kukića  (36), osumnjičenog za manipulisanje dokazima u slučaju ubistva Davida Dragičevića
29.10.2018. u 16:38
get url
text

Osnovni sud je tako izmijenio svoju raniju odluku po kojoj je Kukiću pritvor bio produžen na još mjesec dana. Ovakvoj promjeni stava Osnovnog suda prethodila je intervencija banjalučkog Okružnog suda.

U obrazloženju odluke, koja je u posjedu portala Srpskainfo, vijeće Okružnog suda između ostalog, navelo je da rješenje o određivanju pritvora ne sadrži jasno obrazloženo postojanje osnovane sumnje da je Kukić uopšte izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

– Žalba osumnjičenog pravilno navodi da rješenje o produženju pritvora ne sadrži razloge za zaključak prvostepenog suda o postojanju osnovane sumnje da je Alen Kukić počinio krivično djelo. Naime, da bi se osumnjičenom produžio pritvor, prvostepeni sud je bio u obavezi da utvrdi postojanje opšteg uslova, odnosno postojanje osnovane sumnje – objasnilo je vijeće Okružnog suda.

Dodaju kako se Osnovni sud Banja Luka u odluci o produženju pritvora ne poziva ni na jedan dokaz koji ukazuje na postojanje osnovane sumnje da je Kukić počinio krivično djelo za koje se tereti. 

Kukić je uhapšen u septembru, a banjalučko Okružno javno tužilaštvo tereti osumnjičenog da je manipulisao snimcima sa objekta „MK“, a koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje.

U banjalučkom tužilaštvu su ranije naveli da Kukića sumnjiče da je počinio krivično djelo “pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”.

Iako je krivično djelo za koje se tereti Kukić jasno precizirano, iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka zvanično još nema informacija kome je to pomogao Kukić, odnosno ko je ubica Davida Dragičevića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.