open-navfaktor-logo
search
Po naredbi Suda BiH
Slučaj "David Dragičević": U Banjoj Luci pretresana kuća Đorđa Rađena
Policija po nalogu Tužilaštva BiH, u okviru istrage u slučaju "David Dragičević", pretresa kuću porodice Đorđa Rađena u Banjoj Luci. Nezvanično, policija traga za određenim dokazima u cilju pronalaska i DNK tragova.
28.02.2023. u 18:55
get url
text
Pretresi u Banjoj Luci

Advokat porodice Rađen, Dragan Stupar potvrdio je Glasu Srpske da policija od jutros pretresa kuću njegovog klijenta Rađena u ulici Velibora Janjetovića Janje, ali nije mogao da kaže više informacija.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je da se rade pretresi, ali nije navodio detalje.

- Po naredbi Suda BiH, a na temelju zahtjeva Tužilaštva BiH, uz asistenciju MUP-a RS, na više lokacija u Banjaluci, provode se radnje pretresa objekata i pokretnih stvari - rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Đorđe Rađen je jedan od vlasnika kuće koja je u noći nestanka Davida Dragičevića 18. marta 2018. godine navodno opljačkana.

Nakon pronalaska Davidovog tijela u džepovima njegovih hlača pronađeni su određeni predmeti, koji su nestali iz Rađenove kuće. Policijska uprava Banja Luka Dragičevića je dovodila u vezu sa tom krađom, ali to zvanično nikada nije dokazano. Uviđaj u kući nije urađen na vrijeme, već naknadno kada je "mjesto zločina" bilo izmijenjeno.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao u noći između 17. i 18. marta 2018. godine. Njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Policija je saopštila da se radilo o "zadesnoj smrti", ali je tri mjeseca kasnije Okružno javno tužilaštvo Banja Luka slučaj kvalifikovalo kao ubistvo, a ubica ili više njih do danas nisu otkriveni.

Tužilaštvo BiH je u aprilu 2021. preuzelo istragu u predmetu "Dragičević" od Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, ali i Republičkog javnog tužilaštva RS. Kako je tada navedeno jedna se istraga odnosi na Davidovu smrt, a druga na službene osobe koje su bile uključene u rad na tom predmetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.