open-navfaktor-logo
search
Akcija "AS"
Slučaj Bosnalijek: Uzunović, Jahić i njegova supruga Elvira predati u nadležnost Tužilaštva KS
Direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović, profesor Ekonomskog fakulteta UNSA Mehmed Jahić i njegova supruga Elvira Jahić, koji su uhapšeni u četvrtak u sklopu operativne akcije "AS", u međuvremenu su predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.  
20.05.2022. u 11:24
get url
text

Radi se o akciji koja je realizirana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo - zloupotreba položaja ili ovlaštenja, propisano Krivičnim zakonom FBiH i krivično djelo - povlaštene informacije, propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira FBiH.

Troje uhapšenih će u Tužilaštvu KS biti zadržani 24 sata i, nakon što ih ispita postupajući tužilac, bit će odlučeno o daljnjim mjerama, potvrđeno je Feni u ovom tužilaštvu.

VEZANI TEKST - Zbog slučaja "Bosnalijek" SIPA istražuje profesora Mehmeda Jahića, ponovo pretres kuće direktora Uzunovića

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su u sklopu operativne akcije "AS", na području Sarajeva i Konjica izvršili pretrese poslovnih i stambenih objekata na više lokacija.

Pretresi su izvršeni po nalozima Kantonalnog i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva KS, a u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova KS i MUP-om HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.