open-navfaktor-logo
search
Veoma ponosni
Složni Bošnjaci: Postavljen završetak munare na džamiji u SAD-u
Završena je prva munara u američkoj saveznoj državi Iowa, u blizini grada Des Moines.
14.06.2021. u 11:49
get url
text

Bošnjaci okupljeni u Udruženju "Islamic and Cultural Center Bosniak od Des Moines" završili su veliki posao na kojeg su veoma ponosni.

- Zahvaljujemo se našem Eminu Keseroviću koji je danas sa svojim radnicima razmontirao skelu (donacija). Veliko hvala našim džematlijama koji su danas na velikoj vrućini pomogli da se složi skela - objavili su na Facebook stranici ovog udruženja.

Pored prostora za namaz na 550 kvadratnih metara, vizionari koji su inicijativu za gradnju pokrenuli 2003. godine, na ukupno 1.300 kvadratnih metara korisnog prostora u projekat su ugradili multifunkcionalnu svečanu salu, učionice za mekteb, kafeteriju, mokre čvorove na obje etaže, te čak i terasu sa pogledom na fudbalski stadion "Ibrahim Salić", koji je također u izgradnji u okviru istog projekta.

{$galerijaFotografija}

Etaža džamijskog prostora će sadržavati biblioteku i kancelariju za imama. Po uzoru na tradiciju gradnje bosanskih džamija, ova džamija će imati i mahfil za žene.

Sve to bi ostalo samo zamisao da nije sloge, navodi naš sagovornik.

- Najvažnije nam je to što se džamija gradi u slozi, uz veliku podršku Bošnjaka iz cijelog svijeta, na šta smo naročito ponosni - ističe Sivac, prenio je preporod.info prošle godine.

Munara Des Moines 14.06.2021.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.