open-navfaktor-logo
search
Fabrika u Kočevju
Slovenija: Među poginulima u eksploziji i dva državljana BiH
Među pet poginulih u tvornici u Sloveniji i dva državljana Bosne i Hercegovine. Eksplozija u tvornici hemijske industrije Melamin, koja se nalazi u mjestu Kočevje, dogodila se jučer ujutro.
13.05.2022. u 18:27
get url
text
Fabrika u Kočevju

- Na mjestu je poginulo pet osoba i one još uvijek nisu identificirane. Za sada se kao nestali vode dva državljana BiH i jedan Sjeverne Makedonije - rekao je Valter Zrinski, direktor krim policije u Policijskoj upravi Ljubljana, javlja slovenački N1.

N1 saznaje da se za državlajne BiH pretpostavlja da su mrtvi, a da je jedan od teže povrijeđenih državljan Sjeverne Makedonije, ali to policija još nije potvrdila.

Jedini način identifikacije poginulih je DNK analiza, a porodice nestalih sarađuju s vlastima da bi se utvrdio identitet.

U nesreći je poginula jedna osoba zaposlena u Melaminu, fabrici koja proizvodi melaminske smole koje se koriste u hemijskoj, papirnoj, gumarskoj i građevinskoj industriji, kao i četiri radnika jedne firme iz Ljubljane koji su u prostoru gdje je došlo do eksplozije trebali popraviti elektroinstalacije.

Povrijeđeno je 13 osoba od kojih dvije veoma teško, a jedan od povrijeđenih radnika još uvijek nije identificiran.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.