open-navfaktor-logo
search
U odličnoj formi
Slovenci hvale Luku Menala: Zbog njega su navijači Olimpije zaboravili Kronavetera
Mladi ofanzivac je u devet ovosezonskih nastupa postigao četiri gola i upisao dvije asistencij te tako opravdao epitet pojačanja za Olimpiju
14.08.2019. u 17:12
get url
text

Bivšeg mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine Luku Menala zagrebački Dinamo je ovoga ljeta poslao na jednogodišnju posudbu u redove ljubljanske Olimpije.

Nekadašnji fudbaler Širokog Brijega zadužio je dres s brojem sedam koji je ranije nosio Rok Kronaveter, koji je ovog ljeta pojačao redove najvećeg rivala, Maribora.

Menalo je jedan od glavnih razloga zbog kojih su navijači Olimpije brzo zaboravili na Kronavetera. Mladi ofanzivac je u devet ovosezonskih nastupa postigao četiri gola i upisao dvije asistencij te tako opravdao epitet pojačanja za Olimpiju, pišu slovenski mediji.

- Sretan sam što su navijači prepoznali moj naporan rad i sretan sam što igramo veoma dobar fudbal. Imamo loptu u nogama i kontrolišemo igru. Mislim da igramo veoma dobro - rekao je Menalo, te dodao:

- Uklopio sam se odlično u ekipu, imam veoma dobre kolege tako da nije nimalo teško. Svi volimo igrati fudbal, taktički i tehnički smo jako dobri, sretan sam što sam ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.