open-navfaktor-logo
search
Veliki kiks
Slovenac se totalno pogubio: Zmaj "prevario" sudiju u meču Evropske lige
Susret je obilježila situacija iz 69. minute u kojoj je glavni akter bio slovenski sudija Matej Jug
08.11.2019. u 11:57
get url
text

Fudbaleri Standar Liegea u četvrtak navečer zabilježili su drugu pobjedu u ovosezonskom izdanju Evropske lige. U četvrtom kolu ovoga takmičenja belgijski sastav, čije boje brani i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Gojko Cimirot, savladao je Eintracht Frankfurt s 2:1.

Svi golovi su pali u drugom poluvremenu, a domaći sastav do trijumfa je stigao zahvaljujući golu Lestiennea u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

No, susret je obilježila situacija iz 69. minute u kojoj je glavni akter bio slovenski sudija Matej Jug.

Domaći defanzivac Konstantinos Laifis je nepunih 20 minuta prije kraja utakmice u kaznenom prostoru svog tima srušio Sebastiana Rodea. Glavni arbitar se u tom trenutku izgubio, a s obzirom na to da na utakmicama Evropske lige nema VAR, nije znao da li je jedanaesterac ili ne. Slobodan udarac ili žuti karton.

Jug je u ovoj situaciji odlučio konsultovati svog asistenta. Nakon svega Slovenac je žuti karton umjesto Laifisu, koji je već imao jednu opomenu, pokazao Gojku Cimirotu.

Zmaj se nije bunio s obzirom na to da nije bio u bilježnici glavnog sudije, te je ovom "prevarom" pomogao Standardu da utakmicu završi s 11 igrača, a upravo zahvaljujući propustu sudije belgijski tim je do kraja utakmice uspio postići pobjednički gol.

Pitanje je da li bi u tome uspjeli da je Slovenac u 71. minuti karton umjesto Zmaju pokazao igraču koji je napravio prekršaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.