open-navfaktor-logo
search
Klub bez cilja
Slobodni pad: Sloboda ne zna za gostujuću pobjedu 21 utakmicu
Tuzlanska Sloboda i ove sezone nalazi se u teškoj situaciji.
14.10.2022. u 12:18
get url
text

Niko iz kluba prije starta Premijer lige Bosne i Hercegovine nije otkrio pravi cilj Crveno-crnih, ali sudeći po rezultatima u prvih 13 kola, jasno je da Tuzlake čeka borba za opstanak.

Samo 12 bodova u prvih 13 kola trenutno su dovoljni za deseto mjesto na tabeli. Ispod tima kojeg s klupe predvodi Adnan Jahić nalaze se Igman sa jednakim brojem bodova i Leotar s bodom manje.

Tuzlaci poslije debakla rezultatom 0:3 protiv Širokog Brijega u Banovićima, priliku za iskupljenje imat će u nedjelju u Gabeli protiv Veleža.

VEZANI TEKST - Sloboda stala uz Jahića: Niko nas nije nadigrao, nedopustivi zahtjevi pojedinih navijača
 

Kada su u pitanju gostujuće utakmice, u Slobodi ne mogu biti optimistični. Posljednji put puni plijen sa gostovanja Sloboda je donijela početkom prošle sezone i to upravo protiv Veleža (15. august 2021. godine).

Od tada je Sloboda odigrala 21 gostujuću utakmicu u kojoj nije okusila slast trijumfa, a maksimalno je po meču postizala jedan pogodak. Upisala je devet remija, a 12 puta se u grad soli vraćala praznih ruku.

Poslije blamaže protiv Širokog, a uoči utakmice s Veležom trener Adnan Jahić i njegov stručni štab dobili su punu podršku menadžmenta kluba. Usput, u istom saopćenju za javnost Sloboda je kritizirala navijače koji su platili kartu i tokom utakmice sa Širokim usudili se negodovati prema treneru i igračima zbog svega viđenog na terenu. 

Navijači Slobode s razlogom su nezadovoljni, a klub se iz sezone u sezonu bori za preživljavanje u elitnom rangu bh. fudbala. Očito da lekcije iz prethodnih sezona nisu naučene, a dokaz katastrofalnog rada na Tušnju su kašnjenje s pripremnim periodom, trakavica s izborom trenera, sastavljanje igračkog kadra u hodu, što u konačnici daje (ne)očekivane rezultate.

Rezultati Slobode na gostovanjima ove sezone:

Široki Brijeg - Sloboda 2:0

Tuzla City - Sloboda 0:0

Sarajevo - Sloboda 1:1

Igman - Sloboda 0:0

Leotar - Sloboda 0:0

Zrinjski - Sloboda 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.