open-navfaktor-logo
search
Bilbija rešeta mreže
Slobodi i Želji po bod, osma vezana pobjeda Zrinjskog
Derbi starih rivala između Slobode i Željezničar u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine okončan je podjelom bodova.
27.11.2021. u 16:52
get url
text

Duel na Tušnju završen je rezultatom 1:1, a sarajevski premijerligaš tako će 2020. godinu okončati bez gostujuće pobjede. Oba gola u gradu soli postignuta su u prvom poluvremenu, nakon prekida.

Poveo je Željo u 31. minuti golom Vrhovca koji je pogodio glavom poslije centaršuta Mujezinovića, a domaći su poravnali pogotkom Ramića, koji je, također, glavom pospremio loptu u mrežu. Centrirao je Husejinović.

Fudbaleri dva tima nisu imali lagan zadatak, s obzirom da se meč na Tušnju odigrao u katastrofalnim uvjetima zbog teškog stanja u kojem se nalazi travnjak tuzlanskog stadiona.

Za Slobodu je ovo četvrti remi u posljednjih pet mečeva, a ukupno deveti u sezoni, a Željo je osmi put remizirao.

Sloboda ima 24 boda i peta je na tabeli, a Željo je sa bodom manje na sedmoj poziciji.

U drugom meču odigranom u istom terminu Zrinjski je slavio nad Posušjem rezultatom 3:1. Dva pogotka za Plemiće postigao je Nemanja Bilbija, koji na kontu ima 16. pogodaka ove sezone u Premijer ligi. Za goste je počasni pogodak postigao Lauš.

Zrinjski je stigao do osme vezane prvenstvene pobjede.

Ekipa Sergeja Jakirovića ranije je osigurala jesenju titulu, a trenutno na kontu ima 45 bodova, 13 više od drugoplasiranog Tuzla Cityja, koji ima i meč manje.

Ranije danas Velež je u Trebinju poslije preokreta savladao Leotar sa 3:1.

Tri utakmice na rasporedu su sutra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.