open-navfaktor-logo
search
Mlada reprezentacija BiH
Slobodan Starčević poslao pozive Zmajićima za susrete protiv Luksemburga i Italije
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrat će dvije utakmice u martu.
14.03.2022. u 15:13
get url
text

Na Grbavici će 25. marta ugostiti Luksemburg, a četiri dana kasnije gostovat će u Trstu kod mlade reprezentacije Italije.

Selektor Slobodan Starčević je za ove utakmice odabrao sljedeće igrače: Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Bakir Brajlović (Tuzla City), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Frosinone Calcio, Italija), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Nenad Nikić (Radnik), Jasmin Osmić (Sloboda), Vedad Radonja (AEK, Grčka), Marko Kujundžić (Borac), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Jovan Ilić (Proleter Novi Sad, Srbija), Amar Tahrić (Sered, Slovačka), Ivan Bašić (Zrinjski), Armin Hodžić (Željezničar), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Alen Dejanović (Velež), Ajdin Hasić (Umraniyespor, Turska), Belmin Mešinović (Tuzla City), David Čavić (Borac), Anes Mašić (Posušje), Amar Memić (Bravo, Slovenija) i Daniel Lukić (Široki Brijeg).

- Raduje nas što ćemo nakon duge pauze ponovo biti na okupu. Drago mi je i što se Ajdin Hasić oporavio od teške povrede i što nam je ponovo na raspolaganju nakon godinu. On je sigurno jedan od najtalentovanijih naših igrača.

Također smo sretni i što je talentovani Amar Dedić dobio poziv u A tim i želim mu da se nametne selektoru Ivaylu Petevu - rekao je Starčević pa se osvrnuo i na naredne protivnike:

- Protiv Luksemburga smo favoriti, ali ne smijemo nikoga potcijeniti. Uvažavamo njihove kvalitete i moramo se što bolje pripremiti kako bismo došli do željenog rezultata, a to je pobjeda.

Nakon toga slijedi utakmica protiv Italije. Nadam se da ćemo odigrati hrabro i kvalitetno kao što je to bilo u drugom poluvremenu susreta koji smo s njima odigrali u Zenici - zaključio je selektor Zmajića.

Igrači će se okupiti 21. marta na Ilidži.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.