open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sloboda želi zadržati lidersku poziciju, Željo u derbiju kola gostuje u Mostaru
Susretima četvrtog kola nastavlja se takmičenje u novoj sezoni Premijer lige. U četvrtoj rundi domaćeg fudbalskog šampionata tri susreta su na rasporedu u subotu, a tri u nedjelju.
07.08.2021. u 08:31
get url
text

U prvom susretu subotnjeg programa, Leotar na Policama od 17 sati dočekuje Tuzla City, koji u Trebinje stiže s dvije pobjede.

Istog dana vodeća Sloboda, koja je poslije tri kola lider PLBiH sa maksimalnih devet bodova, ugostit će sastav Širokog Brijega, koji se poslije tri vezana remija razišao sa Tonijem Karačićem.

- Pokušat ćemo iskoristiti njihove interne probleme, odnosno slabosti, za pobjedu, kako bismo došli do bodova i učvrstili se na prvom mjestu na tabeli. Gledali smo ih u prethodnim danima i vidjeli da su bili bliži pobjedi, s izuzetkom utakmice protiv Zrinjskog. Po svemu prikazanom trebali su imati minimalno sedam bodova. Ali, to je sport i nekada dobre igre nisu nagrađene dobrim rezultatima - poručio je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode.

Najzanimljiviji duel četvrtog kola svakako je susret koji se igra u subotu na stadionu Pod Bijelim brijegom, gdje će Zrinjski od 21 sat ugostiti Željezničar.

- Očekujem čvrstu, borbenu utakmicu. Mi smo kući favoriti, ne bježimo od toga i dat ćemo sve da pobijedimo - kazao je trener mostarskog kluba Sergej Jakirović.

Željo je u novu sezonu krenuo s novim trenerom, Tomislavom Ivkovićem, o kojem strateg Zrinjskog ima visoko mišljenje.

- Vodi ih jedan jako dobar trener s kojim se znam iz Hrvatske. Napravio je puno dobrih stvari gdje god je bio. Udario je temelj Lokomotive Zagreb. Nije mu prvi put da radi s mladim igračima kao što je sad slučaj u Željezničaru. Već je udario pečat u Želji, vrijeme će pokazati. Mlada, poletna, agresivna ekipa, koja puno radi - naglasio je Jakirović.

U dosadašnja tri meča (remi, poraz i pobjeda op.a) hrvatski stručnjak nije sjedio na klupi Plavih, a zvanični debi će imati upravo u Mostaru.

- Zrinjski je vrlo dobra ekipa, vrlo dobro vođena od mladog trenera, inteligentnog trenera, trenera koji napreduje iz dana u dan. Doveo je brze igrače, igraju brzo, igraju agresivno, skraćuju prostor pametno i igraju tačno onako kako on želi, a znam šta želi jer smo radili zajedno, igrali jedan protiv drugoga sa našim ekipama u hrvatskom prvenstvu - naglasio je Ivković, te dodao:

- Sigurno, Zrinjski je u ovom momentu možda ekipa koja igra najbrži i najagresivniji fudbal, bez obzira što su igrali samo dvije utakmice, imaju potentne igrače i mogu reći bez ikakvih problema da su oni favoriti, ali to ne znači da mi idemo sa bijelom zastavom. To znači da mi želimo odigrati utakmicu mušku, karakternu, borbenu, ali i da igramo fudbal koji smo u nekim dijelovima utakmice protiv Posušja pokazali.

Preostala tri susreta četvrtog kola igraju se u nedjelju.

Premijer liga, 4. kolo:
Subota, 7. august:
Leotar - Tuzla City (17 sati) / Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)
Sloboda - Široki Brijeg (19, Arena Sport) / Mateo Musa (Čitluk)
Zrinjski - Željezničar (21, MojaTV) / Sabrija Topalović (Zenica)

Nedjelja, 8. august:
Posušje - Borac (16.55, Arena Sport) / Zoran Grbić (Prijedor)
Rudar - Sarajevo (17, MojaTV) / Antoni Bandić (Grude)
Radnik - Velež (19, Arena Sport) / Luka Bilbija (Prijedor)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.