open-navfaktor-logo
search
Radnik na Tušnju
Sloboda zbog radnih dozvola bez dvojice startera
Zbog problema sa radnom dozvolom još nisu registrovani  Dušan Ristić i Yoann Martelat
19.07.2019. u 11:38
get url
text

Tuzlanska Sloboda u nedjelju otvara novu premijerligašku sezonu domaćom utakmicom protiv Radnika iz Bijeljine.

Crveno-crni su promijenili gotovo kompletan roster u odnosu na prošlu sezonu, uključujući i stručni štab. Prinove su stizale kao na traci, a od iskusnijih igrača koji će nositi dres Slobode su Irfan Fejzić, Almir i Amer Bekić, Samir Bekrić, Abid Mujagić... Ekipu će sa klupe predvoditi Mile Lazarević, a tim-menadžer je proslavljeni fudbaler Admir Smajić.

- Na okupu smo pet sedmica. Radimo sa novoformiranom ekipom, sa igračima koji su stigli iz Prve lige FBiH i Prve lige RS. Prolazili smo kroz period velikog protoka igrača. Uspjeli smo to selektirati. Mislim da ćemo spremno ući u prvo kolo. Uigravali smo dva stranca, a oni nažalost nemaju pravo nastupa - rekao je Mile Lazarević, trener tuzlanskog premijerligaša.

Naime, zbog problema sa radnom dozvolom još nisu registrovani  Dušan Ristić i Yoann Martelat.

- Upozoravao sam da je veliki problem radna dozvola. Mi smo imali obećanje da će oni imati pravo nastupa. Dobili smo jučer informaciju da administracija to nije uspjela završiti - rekao je Lazarević.

Beganović i Lazarević

- Danas ili sutra ćemo vidjeti alternative za startnih 11 protiv Radnika. Znamo da je Radnik kvalitetna ekipa. Ne tražimo alibi, ali oni već tri godine imaju stabilnu i ekipu u kojoj svake godine nadograde sa dva igrača. Vidjeli ste kako su nesretno izgubili sinoć u Evropi. Dobro ih poznajemo, više nego oni nas u ovom trenutku - konstatovao je "coach" tima sa Tušnja.

Amar Beganović jedan je od rijetkih igrača koje je Sloboda uspjela zadržati.

Iza nas je vrlo težak period. Došli su neki novi igrači, mnogi su otišli. Igramo kod kuće, ići ćemo na pobjedu. Ne bojimo se, izmeđuz nas i Radnika nema nekih tajni - kratko je poručio mladi reprezentativac BiH.

Utakmica između Slobode i Radnika igra se u nedjelju od 20 sati, uz prijenos na BHT. Duel će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.