open-navfaktor-logo
search
Deveto kolo
Sloboda u Banovićima dočekuje hit Premijer lige
Danas je na rasporedu jedan meč devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
03.09.2022. u 07:51
get url
text

Sloboda će u Banovićima ugostiti Slogu Doboj, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela bh. elite.

Dobojlije na noge Tuzlacima stižu osokoljeni ubjedljivom pobjedom nad Veležom rezultatom 3:0, dok je Sloboda remizirala kod Igmana, odigravši meč bez pogodaka.

O Slogi je trener Tuzlaka Adnan Jahić govorio s mnogo respekta.

VEZANI TEKST - Jahić potvrdio dolazak dva pojačanja u Slobodu: Protiv Sloge bez važnog fudbalera

- Dolazi nam Sloga, predvođena sjajnim trenerom. Gospodin Zoran Ćurguz je i meni u jednom periodu bio trener i znam o kakvom se stručnjaku radi. Sloga je dobro krenula u prvenstvo, postižu dosta golova, iza Tuzla Cityja su najbolji u tom segmentu sa 16 pogodaka. Imaju meč više od nas, pet bodova više. Naš cilj je zaustaviti Kulenovića, špica koji je trenutno u najboljoj formi u prvenstvu - poručuje strateg Slobode.

Trener Sloge Zoran Ćurguz otkriva čega se najviše plaši u današnjem meču.

- Sloboda i mi dočekujemo utakmicu u dva različita raspoloženja. U protekla četiri dana smo napravili dva dobra rezultata, Tuzlaci nisu bili na tom nivou, pa je bodovna razlika na našoj strani. Međutim, moramo biti svjesni da je Sloboda veliki klub sa tradicijom i armijom navijača. Upravo se najviše plašim tog navijačkog eha, kako će se moja ekipa navići na takvu atmosferu. S druge strane, ekipa Slobode je odigrala dosta dobrih utakmica, prvenstveno protiv Borca i Sarajeva, tako da imaju kvalitet i potencijal. Mi dolazimo na vrhuncu trkačke i psihološke moći, imamo veliko samopouzdanje - rekao je Ćurguz.

Prema njegovim riječima, očekuje tešku utakmicu u Banovićima.

- Sloboda ne daje puno golova, igraju čvrsto i organizovano, borbeno sa puno duela, pokušavaju da riješe utakmicu najčešće kroz prekide, tako da nas očekuje rovovska borba. Igrali smo protiv njih pripremni meč, izgubili smo 1:0, ali sam bio zadovoljan igrom. Nadam se da ćemo ponoviti taj pristup, da ćemo pružiti dobru partiju, a za šta će to biti dovoljno ne zavisi samo od nas, već i od Slobode - zaključio je trener Sloge.

Sloboda i Sloga sastaju se u subotu od 16 sati, uz direktan prijenos na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.